Ouder en kind gym

Voor een kind is bewegen misschien wel het belangrijkste wat er is. Door het bewegen worden de hersenen gestimuleerd waardoor kinderen beter leren nadenken en onthouden. Bij ouder – kind gym mag u als (groot)ouder/verzorger uw kind helpen van het aanleren van de basis bewegingen zoals, kruipen, lopen, rollen, springen, hangen, gooien en steunen. En het verleggen van de grenzen van uw kind. Met begin of eindspel wordt op een plezierige manier geleerd om samen te werken en te delen met de rest van de leden. Voor een proeftraining kunt u mailen.


Recreatie Gym jongens/meiden

Gymnastiek is voor iedereen mogelijk. Bij Basic Gymnastics wordt gewerkt met een stappenplan waarbij methodische basis oefeningen worden aangeboden. De oefeningen zijn van makkelijk naar moeilijk waarbij de leden zelf mogen bepalen welke oefeningen ze willen uitvoeren. In de tempo van de leden worden ze uitgedaagd om het stapje voor stapje het zichzelf moeilijker te maken. Waardoor de leden snel, makkelijk maar vooral op een plezierige manier leren gymmen.

Turnen pré selectie

De groep Préselectie is voor de meiden tussen de 5 en 8 jaar die het recreatiestappenplan hebben voltooid. Via het volgende stappenplan wordt er gewerkt aan uitdagender elementen. Omdat deze elementen moeilijker zijn wordt er meer van de leden gevraagd. Er worden 2 uren getraind. Binnen de uren wordt er gewerkt op de balk, vloer, sprong en brug. Omdat de elementen moeilijker zijn wordt van de leden volledige inzet en concentratie gevraagd. Waardoor veiligheid voorop staat. Gevolgd door plezier van het behalen van de elementen.


Turnen meiden/dames

Met uitdagendere elementen dan bij recreatiegym wordt de discipline turnen gegeven. Turnen is voor meiden/dames die het recreatie stappenplan hebben voltooid en werken via het volgende stappenplan aan uitdagender elementen. Omdat de elementen moeilijker zijn wordt er meer van de leden gevraagd en wordt er 3 uren getraind. Binnen deze uren wordt gewerkt op de sprong, brug, balk en vloer. Omdat de elementen moeilijker zijn zullen de leden volledig inzet en concentratie moeten tonen. Waardoor het maximaal niveau kan worden behaald.

Springen

Bij de discipline springen wordt, net als gym, via methodische opbouw oefeningen op een leuke, uitdagende maar vooral veilige/verantwoorde manier gesprongen. Elementen in de trainingen zijn o.a, handstanden, radslagen, arabieren, overslagen, flikflakken, salto's en  nog veel meer. De onderdelen die aan bod komen zijn:

-          Minitramp valmat

-          Minitramp kast/pegasus

-          Airtrack


Freerun

Bij Basic Gymnastics wordt Freerunnen geleerd waarbij leden zo snel en spectaculair mogelijk over en met materiaal van punt A naar punt B rennen, springen, vliegen en rollen. Hierbij leren de leden op technieck te letten zodat de vaardigheden correct en veilig worden uitgevoerd. De punten wat binnen de trainingen worden behandelt zijn:
  - (Wall)Flips
  - Precision
  - Jumps
  - Parcours